Meet the startups: Eirill Pettersen Buvik og Reddel

Eirill er engasjert og brenner for å skape en delingskultur som reduserer overforbruk. Det startet gründerreisen med delingsplattformen Reddel. I dag er det under ett år siden oppstart, på den korte tiden er Reddel lansert i markedet og Eirill har fått et dyktig team med seg på laget.

Foto: Reddel

Kort om deg:

Jeg er først og fremst en veldig engasjert person, som brenner for innovasjon som får samfunnet fremover. Jeg er teknolog, og har jobbet 20 år med produktledelse, strategi og forretningsutvikling. Før jeg startet Reddel jobbet jeg 14 år i DIPS og morselskapet Kernel, og var med å starte Aidn (søsterselskap til DIPS). Jeg liker å skape vekst, se nye muligheter og bidra til at både selskap og personer får utløst sitt potensial. Jeg ønsker å bruke min energi og engasjement til å skape løsninger som gjør en forskjell for folk. 

 

Hvordan kom du på idéen som startet din gründerreise: 

Bakgrunnen for Reddel er galskapen med overforbruk i samfunnet, og det paradokset at over 80% av tingene vi har hjemme nesten aldri brukes. Vi er i ferd med å ødelegge jorda vår, og bruker opp naturressurser for kommende generasjoner. Vi må slutte med å kjøpe så mange ting!

Jeg er selv en person som ønsker å redusere eget forbruk, og ønsker å leie mer i stedet for å kjøpe. Jeg deler gjerne det jeg har til venner og kjente! Men de upersonlige utleieplattformene er ikke noe for meg. Det hender ofte at jeg trenger noe jeg antar at noen i min omgangskrets har, men jeg vet ikke hvem jeg skal spørre. Jeg tror det er et enormt uforløst potensial til mer utleie og delt bruk av ressurser i de eksisterende fellesskapene vi har i samfunnet.

Dette ble til ideen om en nettverksbasert delingsplattform - en arena for å formidle til hverandre hva man kan låne og leie, til ulike delingsgrupper. Ideen vokste seg raskt til en visjon om en fleksibel teknologiplattform som skal dekke mange brukerbehov for delt bruk av ressurser. Der alle aktører i nærsamfunnet kan formidle hva man har som kan lånes, leies og brukes i fellesskap, og der man kan sette egne betingelser for hvem som skal få låne hva.

Hva er Reddel?

Reddel er delingsplattformen som gjør det enkelt å organisere utlån av ressurser til privatpersoner, medlemmer og ansatte. Ved noen få klikk, kan du låne det du trenger og dele det du har med andre.

Reddel er skapt for å styrke fellesskapet og skape delingsglede i borrettslag, idrettslag, organisasjoner, og så klart for deg som privatperson og ditt nærområdet. 

Hva er status på bedriften i dag? 

Vi er et tidligfaseselskap, og har holdt på bare i 9 måneder som team. Vi har likevel kommet lagt og fått til mye.

Vi har utviklet løsningen i tett samarbeid med brukere og markedet, og har vært opptatt av å lære av brukermønstre gjennom utprøving og eksperimentering. Vi har hatt en tidligversjon i markedet helt siden september, og har hatt en jevn flyt av nye brukere og kunder i takt med at vi har laget ny funksjonalitet. Det syns vi er utrolig gøy!

Det startet med å løse problemet med å booke rom og fellesressurser i boligfellesskap, som Studentinord benytter i Mørkvedlia studentpark. Men veldig tidlig fikk en drillklubb opp øynene for mulighetene med å låne ut troppsdrakter, drillstaver og annet klubbtøy gjennom Reddel, og de sier det er enormt besparende og enklere å ha oversikt i Reddel fremfor å bruke excelark og permer!

I dag har vi 9 organisasjoner og over 500 brukere på plattformen, som til sammen har over 1500 ting som deles, og 70 delingsgrupper, og det gjennomføres lånetransaksjoner hver dag. Vi klargjør oss nå for kommersialisering og markedsføring av basistjenesten, og det blir utrolig spennende å se responsen! Straks kan både privatpersoner, idrettslag, borettslag, kommersielle og ikke-kommersielle utleievirksomheter leie og låne ut enkelt til lokalsamfunnet.

Vi har fremdeles masse nytt vi skal lage på plattformen, og er på utkikk etter investorer og innovasjonspartnere.

 

Hva har vært de største milepælene og opplevelsene du har oppnådd?


Det har vært en ekstremt rask og bratt reise med mange milepæler! De viktigste er: 

  1. Oppstartstilskuddet fra Innovasjon Norge i juli 2023, kombinert med at jeg fikk med meg teamet til å satse på selskapet og bli medeiere! 

  2. Første booking gjennom appen etter 1 måneds utvikling, hos Studentinord i Mørkvedlia Studentpark i september! 

  3. Når vi hentet 1,375 millioner i kapital fra engleinvestorer i desember! 

  4. Nå i april fikk vi 1 million i nytt tilskudd fra Innovasjon Norge, og er klare for å lansere tjeneste for digitalt utlån for idrettslag, borettslag og utlånssentraler! 

 

Hva har vært de viktigste faktorene for at du har beholdt motivasjonen over tid? 

Det har vært å se nytten av det vi gjør, at vi skaper noe som løser problemer for folk - og for samfunnet! Det er også helt essensielt for min egen motivasjon at vi er et team som løser dette sammen, som trives godt sammen og er engasjert i å jobbe for et felles mål.

Hvilket utbytte har du fått av å være en del av Inkubator Salten?

Det har vært utrolig nyttig å være en del av Inkubator Salten. Gründerlivet er ensomt og man står i mange usikkerheter, og da er det utrolig viktig å kunne snakke med andre som kan relatere til utfordringene og tankene. Det er også veldig kjekt å ha et fysisk sted å møtes på og treffe andre. Det er utrolig inspirerende, motiverende og lærerikt å snakke med de andre folkene i Inkubatoren. Rådgivning og bistand fra KPB har også vært utrolig viktig for meg og selskapet - de er kjempeflinke! 

Hva vil du anbefale andre som sitter med en god idé å gjøre? 

Tørre å snakke med andre om den! Sjekk ut hva venner, kollegaer og potensielle brukere av løsningen din tenker. Dersom andre også syns det er en god idé, så kan du tenke på hvordan du kan realisere den!


Tusen takk for praten Eirill. Vi heier på deg og gleder oss til å følge deg videre på reisen!!


Er du nysgjerrig på hvordan du kan bruke Reddel? Les mer her: https://www.reddel.no/

 

Forrige
Forrige

Meet the startups: Alexander Espeseth og Lugn Games

Neste
Neste

Meet the startups: Jeanette Grønnslett og Anue